Prosty przepis na szybką i smaczną surówkę, którą pewnie nie raz jedliście na obiedzie u dziadków lub rodziców 😉 Nadaje się praktycznie do każdego obiadu, nie ważne czy to będą tradycyjne polskie ziemniaki czy z ryżem (podobną serwują do chińskich potraw typ[u kurczak w cieście) 😉
Składniki
- 1 marchewka
- 1 jabłko
- 1/2 cebuli
- 0,5 kg kapusty kiszonej
- 1 łyżeczka cukru
- oliwa
Opcjonalnie
- pieprz
Instrukcja przyrządzenia/przygotowania
- Kroimy kapustę na drobne kawałki i wrzucamy do miski.
- Następnie należy pokroić pół cebuli w drobną kostkę, oraz zetrzeć na tarce marchewkę oraz jabłko.
- Dodajemy przygotowaną marchewkę, jabłko i cebulę do kapusty.
- Całość posypujemy łyżeczką cukru i ew można doprawić pieprzem.
- Wymieszaną surówkę polewamy oliwą i ponownie mieszamy.
Smacznego!
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: — min
Łącznie: 10 min
Danie dla 2-4 osób.
Zdjęcia