Roladki z kurczaka z serkiem topionym

Roladki z kurczaka z serkiem topionym i natką pietruszki to pyszne i proste w przygotowaniu danie obiadowe. Idealne na niedzielny obiad jak i różne święta czy uroczystości. Wyśmienicie smakuje podane z ugotowanymi ziemniakami i domową surówką. Polecam, pychotka!.

Składniki:

  • filety z kurczaka, u mnie 4 pojedyncze
  • serek topiopny
  • natka pietruszki
  • sól oraz pieprz
  • mąka pszenna, jajka i bułka tarta do panierowania

Przygotowanie:

  • w misce mieszamy dokładnie widelcem serek topiony z posiekanym pęczkiem natki pietruszki.
  • filety przekrajmy wzdłuż na pół i rozbijamy tłuczkiem z dwóch stron tak jak na tradycyjne kotlety.
  • rozbite mięso przyprawiamy z obu stron solą oraz pieprzem.
  • na każdy plaster mięsa wykładamy porcje serka i rozsmarowujemy go dokładnie po każdym plastrze. Zwijamy w rulon.
  • tak przygotowane mięso panierujmy kolejno w mące, rozmąconych jajkach i w bułce tartej lekko spłaszczając je w dłoniach.
  • panierowane roladki smażymy ma rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
  • Roladki z kurczaka z serkiem topionym podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką

Zdjęcia

About Kasia

Witam Cię serdecznie na moim Blogu. Nazywam się Kasia. Na co dzień jestem szczęśliwą żoną i mamą która kocha gotować i piec ciasta. Przez żołądek do serca :). Lubię bazować na łatwo dostępnych i prostych produktach. Wśród moich przepisów każdy powinien znaleźć coś dla siebie :).

View all posts by Kasia →

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *