Przepis i wykonanie mojej te艣ciowej 馃槈 Idealnie nadaje si臋 do niego 艣wie偶a kark贸wka lub schab, a dzi臋ki temu 偶e jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu to idealnie sprawdzi si臋 gdy nie mamy zbytnio czasu na robienie obiadu. My mieli艣my dzisiaj przyjemno艣膰 kosztowa膰 tych dobroci i powiem szczerze 偶e jestem na TAK! 馃槈
Sk艂adniki:
- 1-1,5 kg mi臋sa np kark贸wki lub schabu
- 2 opakowania zupy cebulowej Knorr w proszku
- 2 opakowania sosu borowikowego Knorr w proszku
- 500 ml 艣mietany 18%
Przygotowanie:
- Mi臋so kroimy w plastry (surowe niczym nie doprawiane mi臋so) i wk艂adamy je do naczynia 偶aroodpornego.
- Do miski lub ma艂ego garnka wlewamy 500 ml 艣mietany i dodajemy 2 opakowania zupy cebulowej w proszku oraz 2 opakowania sosu borowikowego w proszku (ja u偶ywam sos贸w Knorr) i ca艂o艣膰 dok艂adnie mieszamy.
- Zalewamy mi臋so wcze艣niej przygotowanym sosem i wstawiamy naczynie 偶aroodporne z przykryciem do piekarnika i pieczemy przez 60-80 minut w temperaturze 200-220 stopni.
- Gotowe mi臋so 艣wietnie smakuje z m艂odymi ziemniaczkami i sur贸wk膮.
Zdj臋cia