Pyszny, prosty w wykonaniu, przepis w którym ser zastępujemy jogurtami greckimi. Lekki i puszysty zaskoczy łasuchów swoim smakiem 🙂 !
Składniki:
- 7 jajek
 - 2 budynie smietankowe
 - 1 szklanka cukru pudru
 - 3 duże gęste jogurty greckie (każdy po 400g)
 - 3/4 szklanki oleju
 - opakowanie biszkoptów
 
Przygotowanie:
- żółtka miksujemy, wsypujemy budynie. Miksując kolejno dodajemy po jogurcie i olej.
 - Ubijamy na sztywno pianę z białek, nastepnie dodajemy cukier.
 - Delikatnie łączymy ubitą pianę z białek z masą jogurtową, dobrze wymieszać ŁYŻKĄ .
 - Powstałą masę wylewamy na blachę wyłożoną biszkoptami.
 - Pieczemy ok godzinę w temperaturze 180-200 stopni do suchego patyczka.
 
Zdjęcia




                    
                    
                    
3 opakowania serka ale jakiej pojemnosci ?????
3 gęste jogurty greckie każdy o pojemności 400 ml 🙂
Blaszka jaki wymiar
40×24 cm 🙂
Kasia