Zawijasy z kurczaka w boczku

Zawijasy z kurczaka w boczku na grilla. Soczyste i aromatyczne. Pychotka, umilą niejedno przyjęcie grillowe. Szybkie i proste w przygotowaniu. Kilka podstawowych składników. Zawijasy z kurczaka w boczku pyszny pomysł na danie grillowe.

Składniki:

  • 1 duży podwójny filet z kurczaka
  • 200 gramów boczku w cienkich plasterkach
  • wykałaczki długie szaszłykowe
  • 2 łyżki ulubionego ketchupu
  • 3 łyżki oleju/oliwy
  • przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, czosnek granulowany

Przygotowanie:

  • filet z kurczaka kroimy wzdłuż na cienkie plasterki.
  • Mięso przekładamy do miski, przyprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką, czosnkiem. Dodajemy olej i ketchup. Dokładnie mieszamy.
  • Patyczki od szaszłyków wcześniej namaczamy w wodzie.
  • Na plasterek boczku kładziemy pasek kurczak i zwijamy. Nadziewamy na patyki. – Pozostałą marynata smarujemy zawijasy pędzelkiem.
  • Tak przygotowanego kurczaka grillujemy co jakiś czas przekręcając na wszystkie strony aby mięso upiekło się równomiernie.

Zdjęcia

About Kasia

Witam Cię serdecznie na moim Blogu. Nazywam się Kasia. Na co dzień jestem szczęśliwą żoną i mamą która kocha gotować i piec ciasta. Przez żołądek do serca :). Lubię bazować na łatwo dostępnych i prostych produktach. Wśród moich przepisów każdy powinien znaleźć coś dla siebie :).

View all posts by Kasia →

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *