Masz mało czasu a na wieczór przychodzą goście? Zrób szybką przekąskę w postaci faszerowanej szynki! Smaczne, proste w wykonaniu a przede wszystkim szybkie. W kilkanaście minut możesz wykonać smaczną przekąskę na każdą okazję.
Składniki
- 3-4 jajka
 - 10 plasterków szynki
 - 4-5 szt suszonych pomidorów
 - sos tatarski
 - 2 cebulki dymki
 - 2 ogórki konserwowe
 - natka pietruszki
 
Instrukcja przyrządzenia/przygotowania\
- Jajka gotujemy na twardo czyli do garnka wlewamy wodę, wkładamy jajka i gotujemy przez 8 min od momentu gdy woda zaczyna wrzeć. Po ugotowaniu jajek wkładamy je do zimnej wody aby przestygły, po czym obieramy ze skorupek.
 - Kroimy w kostkę jajka, cebulkę, ogórki konserwowe oraz suszone pomidory.
 - Dodajemy sos tatarski i wszystko dokładnie mieszamy.
 - Przygotowany farsz kładziemy na plastry szynki i zawijamy.
 - Na wierzch można ozdobić nasza faszerowaną szynkę sosem tatarskim oraz natką pietruszki.
 
Smacznego!
Czas przygotowania: 15-20 minut
Czas gotowania: 8 min
Łącznie: 25 minut
Zdjęcia





                    
                    
                    
No i najlepiej, żeby ta szynka była własna, np. z szynkowara 🙂