Bardzo prosta i pyszna surówka z ogórka kiszonego z cebulką idealnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu. Świetnie pasuje zarówno do dań mięsnych jak i rybnych.
[wp_ad_camp_5]
Składniki:
- 6 dużych ogórków kiszonych
- pół cebuli
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- pieprz ziołowy do smaku
[wp_ad_camp_5]
Przygotowanie:
- ogórki kroimy w plasterki bądź półplasterki, zależy od wielkości ogórków i naszych upodobań,
- cebulkę kroimy w dość drobną kostkę,
- do miski wrzucamy pokrojone ogórki, cebulkę, całość mieszamy razem z olejem, doprawiamy pieprzem do smaku,
[wp_ad_camp_5]
Zdjęcia
Lepsza jest z ogórków kiszonych pokrojonych w kosteczkę z dodatkiem cebulki w kostkę i cukrem, pycha
Uważam że zarówno w jednym jak i drugim wydaniu smakuje wyśmienicie :). Zależy od upodobań smakowych :).
Można dorzucić jabłko w mini kostkę albo na tarce w duże oczka.
Zamiast cukru słodziutka kukurydza z puszki .
Do tego jeszcze papryka w drobną kostkę po paru godzinach super
Robię taką od lat, moja mama też robiła. Pychotka
?