Pyszne, proste i szybkie w przygotowaniu jajka faszerowane tuńczykiem, cebulką i majonezem. Smakują wyśmienicie, idealne nie tylko na imprezową przystawkę, kolację czy święta. Znikną w mig z talerza i każdy z chęcią sięgnie po dokładkę.
[wp_ad_camp_5]
Składniki:
- 5 jaj
- 1 mała puszka tuńczyka w sosie własnym
- pół mniejszej cebulki
- pęczek szczypiorku
- sól, pieprz
- 2-3 łyżki majonezu
[wp_ad_camp_5]
Przygotowanie:
- ugotowane jajka obieramy z łupiny i przekrawamy na pół. Do miski wykładamy żółtka i rozgniatamy je widelcem.
- tuńczyka odsączamy z zalewy i rozdrabniamy przy pomocy widelca, cebulkę kroimy w drobną kostkę, szczypiorek siekamy.
- Do rozdrobnionych żółtek dodajemy tuńczyka, cebulkę, 3/4 szczypiorku. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy z majonezem.
- gotowy farsz nakładamy łyżeczką do białek jaj. Gotowe jaka układamy na talerzu/półmisku. Dekorujemy pozostałym szczypiorkiem.
- gotowe jajka najlepiej schłodzić przed podaniem.
[wp_ad_camp_5]
Zdjęcia
mniami