Pyszny, prosty w wykonaniu, przepis w którym ser zastępujemy jogurtami greckimi. Lekki i puszysty zaskoczy łasuchów swoim smakiem 🙂 !
[wp_ad_camp_5]
Składniki:
- 7 jajek
- 2 budynie smietankowe
- 1 szklanka cukru pudru
- 3 duże gęste jogurty greckie (każdy po 400g)
- 3/4 szklanki oleju
- opakowanie biszkoptów
[wp_ad_camp_5]
Przygotowanie:
- żółtka miksujemy, wsypujemy budynie. Miksując kolejno dodajemy po jogurcie i olej.
- Ubijamy na sztywno pianę z białek, nastepnie dodajemy cukier.
- Delikatnie łączymy ubitą pianę z białek z masą jogurtową, dobrze wymieszać ŁYŻKĄ .
- Powstałą masę wylewamy na blachę wyłożoną biszkoptami.
- Pieczemy ok godzinę w temperaturze 180-200 stopni do suchego patyczka.
[wp_ad_camp_5]
Zdjęcia
3 opakowania serka ale jakiej pojemnosci ?????
3 gęste jogurty greckie każdy o pojemności 400 ml 🙂
Blaszka jaki wymiar
40×24 cm 🙂
Kasia