Szynka faszerowana

Masz mało czasu a na wieczór przychodzą goście? Zrób szybką przekąskę w postaci faszerowanej szynki! Smaczne, proste w wykonaniu a przede wszystkim szybkie. W kilkanaście minut możesz wykonać smaczną przekąskę na każdą okazję.

Składniki

  • 3-4 jajka
  • 10 plasterków szynki
  • 4-5 szt suszonych pomidorów
  • sos tatarski
  • 2 cebulki dymki
  • 2 ogórki konserwowe
  • natka pietruszki

Instrukcja przyrządzenia/przygotowania\

  1. Jajka gotujemy na twardo czyli do garnka wlewamy wodę, wkładamy jajka i gotujemy przez 8 min od momentu gdy woda zaczyna wrzeć. Po ugotowaniu jajek wkładamy je do zimnej wody aby przestygły, po czym obieramy ze skorupek.
  2. Kroimy w kostkę jajka, cebulkę, ogórki konserwowe oraz suszone pomidory.
  3. Dodajemy sos tatarski i wszystko dokładnie mieszamy.
  4. Przygotowany farsz kładziemy na plastry szynki i zawijamy.
  5. Na wierzch można ozdobić nasza faszerowaną szynkę sosem tatarskim oraz natką pietruszki.

Smacznego!

Czas przygotowania: 15-20 minut
Czas gotowania: 8 min
Łącznie: 25 minut

Zdjęcia

One Comment on “Szynka faszerowana”

Skomentuj Ferment Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *