Surówka z ogórków kiszonych

Bardzo prosta i pyszna surówka z ogórka kiszonego z cebulką idealnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu. Świetnie pasuje zarówno do dań mięsnych jak i rybnych.

Składniki:

  • 6 dużych ogórków kiszonych
  • pół cebuli
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • pieprz ziołowy do smaku

Przygotowanie:

  • ogórki kroimy w plasterki bądź półplasterki, zależy od wielkości ogórków i naszych upodobań,
  • cebulkę kroimy w dość drobną kostkę,
  • do miski wrzucamy pokrojone ogórki, cebulkę, całość mieszamy razem z olejem, doprawiamy pieprzem do smaku,

Zdjęcia

6 Comments on “Surówka z ogórków kiszonych”

    1. Uważam że zarówno w jednym jak i drugim wydaniu smakuje wyśmienicie :). Zależy od upodobań smakowych :).

Skomentuj Patrycja Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *