Pierś z kurczaka w cieście koperkowym to świetny pomysł na szybki obiad. Fajna odmiana od tradycyjnego panierowanego filetu. Kotleciki wychodzą soczyste i mięciutkie, z apetytem zajadała się nimi cała rodzina :).
[wp_ad_camp_5]
Składniki:
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 3 jajka
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 3 łyżki mąki pszennej
- pęczek świeżego koperku
- ulubiona przyprawa do drobiu( u mnie przyprawa do złocistego kurczaka), sól, pieprz
- olej do smażenia
[wp_ad_camp_5]
Przygotowanie:
- umyty i osuszony filet z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i posypujemy przyprawą do drobiu,
- do miski wbijamy jajka, wsypujemy większą szczyptę soli i pieprzu, dodajemy posiekany koperek i mąkę pszenną oraz ziemniaczaną, dokładnie mieszamy całość aż powstanie jednolita zawiesina/ciasto,
- kawałki kurczaka zanurzamy w cieście i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju na złocisty kolor z obu stron,
[wp_ad_camp_5]
Zdjęcia