Pierś z kurczaka w cieście koperkowym

Pierś z kurczaka w cieście koperkowym to świetny pomysł na szybki obiad. Fajna odmiana od tradycyjnego panierowanego filetu. Kotleciki wychodzą soczyste i mięciutkie, z apetytem zajadała się nimi cała rodzina :).

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 3 jajka
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • pęczek świeżego koperku
  • ulubiona przyprawa do drobiu( u mnie przyprawa do złocistego kurczaka), sól, pieprz
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

  • umyty i osuszony filet z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i posypujemy przyprawą do drobiu,
  • do miski wbijamy jajka, wsypujemy większą szczyptę soli i pieprzu, dodajemy posiekany koperek i mąkę pszenną oraz ziemniaczaną, dokładnie mieszamy całość aż powstanie jednolita zawiesina/ciasto,
  • kawałki kurczaka zanurzamy w cieście i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju na złocisty kolor z obu stron,

Zdjęcia

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *