Pyszna, soczysta i aromatyczna pierś z kurczaka pod marchewkową pierzynką. Super pomysł na prosty i smaczny obiad. U mnie w domu najlepiej smakuje z ugotowanym ryżem.
[wp_ad_camp_5]
Składniki:
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 3 duże marchewki
- 1 duża cebula
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz, ulubiona przyprawa do kurczaka
- olej do smażenia
[wp_ad_camp_5]
Przygotowanie:
- pierś z kurczaka dzielimy na mniejsze kotlety, przyprawiamy solą,pieprzem i ulubioną przyprawą do drobiu. skrapiamy oliwą/olejem.
- marchewkę obieramy i trzemy na tarce na dużych oczkach,
- cebulę kroimy w kostkę i szklimy na patelni na oleju. Gdy cebula ładnie się zeszkli dodajemy marchewkę, dusimy ok 10 minut od czasu do czasu mieszając. Odstawiamy do wystudzenia.,
- do wystudzonego farszu dodajemy majonez i dokładnie mieszamy,
- nasmaczone filety z kurczaka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,
- Na każdym filecie układamy porcję farszu,
- gotowe piersi wstawaimy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (góra-dół) i pieczemy ok 30 minut,
[wp_ad_camp_5]
Zdjęcia
Pierś z kurczaka pod marchewkową pierzynką jak i inne moje przepisy kulinarne znajdziesz na stronie aduparosnie.pl Polecam!