Pyszna, soczysta i aromatyczna pierś z kurczaka pod marchewkową pierzynką. Super pomysł na prosty i smaczny obiad. U mnie w domu najlepiej smakuje z ugotowanym ryżem.
Składniki:
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 3 duże marchewki
- 1 duża cebula
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz, ulubiona przyprawa do kurczaka
- olej do smażenia
Przygotowanie:
- pierś z kurczaka dzielimy na mniejsze kotlety, przyprawiamy solą,pieprzem i ulubioną przyprawą do drobiu. skrapiamy oliwą/olejem.
- marchewkę obieramy i trzemy na tarce na dużych oczkach,
- cebulę kroimy w kostkę i szklimy na patelni na oleju. Gdy cebula ładnie się zeszkli dodajemy marchewkę, dusimy ok 10 minut od czasu do czasu mieszając. Odstawiamy do wystudzenia.,
- do wystudzonego farszu dodajemy majonez i dokładnie mieszamy,
- nasmaczone filety z kurczaka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,
- Na każdym filecie układamy porcję farszu,
- gotowe piersi wstawaimy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (góra-dół) i pieczemy ok 30 minut,
Zdjęcia
![układamy pierś z kurczaka do blaszki](https://i0.wp.com/kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2020/06/102414782_262782238404055_4171378984451175883_n.jpg?resize=735%2C551&ssl=1)
![dodajemy marchewkę](https://i0.wp.com/kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2020/06/102683271_247061676552816_8098704309140071676_n.jpg?resize=735%2C551&ssl=1)
![Pierś z kurczaka pod marchewkową pierzynką](https://i0.wp.com/kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2020/06/103063452_2625119731087450_1140231326213129264_n.jpg?resize=735%2C551&ssl=1)
![Pierś z kurczaka pod marchewkową pierzynką](https://i0.wp.com/kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2020/06/102419762_294276375034544_8477124906452370851_n.jpg?resize=735%2C551&ssl=1)
Pierś z kurczaka pod marchewkową pierzynką jak i inne moje przepisy kulinarne znajdziesz na stronie aduparosnie.pl Polecam!