Pyszne i banalnie proste ekspresowe zapiekanki z ciasta francuskiego. Danie które czyści lodówkę z końcówek. Smakują wyśmienicie w różnych wariantach smakowych. IdealnE na ciepłą kolację lub imprezową przekąskę.
[wp_ad_camp_5]
Składniki:
- 1 rulon ciasta francuskiego
- 1 kulka mozzarelli
- kilka plasterków sera żółtego
- kilka plasterków ulubionej wędliny
- garść ciemnych oliwek
- cebulka prażona
- sos barbecue lub ketchup
[wp_ad_camp_5]
Przygotowanie:
- rulon ciasta francuskiego rozwijamy a następnie kroimy na mniejsze prostokąty.
- mozzarellę kroimy w kostkę lub paseczki, wędlinę na mniejsze kawałki a oliwki w plasterki.
- każdy prostokąt ciasta smarujemy sosem BBQ lub ulubionym ketchupem i układamy nasze dodatki.
- gotowe zapiekanki przekładamy na blachę od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
- Zapiekanki pieczemy do momentu aż ładnie się zrumienią. Podajemy z ketchupem lub domowym sosem czosnkowym.
[wp_ad_camp_5]
Zdjęcia