Koperty z indyka z serem

Koperty z indyka nadziewane serem to pyszne i szybkie w przygotowaniu danie obiadowe. Miła odmiana od tradycyjnego kotleta. Wyśmienicie smakują podane z opiekanymi ziemniakami lub frytkami oraz z ulubioną surówką. Podstawowe składniki oraz szybki czas przygotowania to wielki atut tego dania. Wyśmienite na co dzień i od święta.

Składniki:

  • 5 plastrów filetu z indyka
  • serek topiony ziołowy u mnie 3 trójkąty
  • kilka plastrów sera żółtego
  • sól i pieprz do smaku
  • mąka pszenna do obtoczenia
  • jajka i bułka tarta do panierki
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

  • kotlety lekko rozbijamy z obydwu stron, solimy i pieprzymy. Smarujemy z jednej strony serkiem topionym ziołowym, kładziemy plasterek żółtego sera. Następnie składamy na pół.
  • tak przygotowane kotlety panierujemy. Najpierw obtaczamy w mące, kolejno w jajku i bułce tartej.
  • gotowe koperty smażymy na patelni na rozgrzanym oleju na rumiano z obydwu stron. ( ja smażyłam pod przykryciem). Gotowe danie podajemy z ulubionymi dodatkami.

Zdjęcia

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *