Szaszłyki z kurczakiem i warzywami. Idealne na grilla. Bardzo proste w przygotowaniu. Smakują wyśmienicie, świetne połączenie soczystego mięska z warzywami. Dobrze doprawione, zniknął z talerza w mgnieniu oka. Zadowolą niejednego amatora grillowych potraw 🙂
[wp_ad_camp_5]
Składniki:
- 1 duża podwójna pierś z kurczaka
- 2 cebule
- pół dużej czerwonej papryki
- pół dużej zielonej papryki
- pół dużej żółtej papryki
- 1 mała cukinia
- ulubiona przyprawa do kurczaka
- ulubiona przyprawa do grilla
- olej lub oliwa z oliwek
- patyczki do szaszłyków
[wp_ad_camp_5]
Przygotowanie:
- umytą i osuszoną pierś z kurczaka kroimy w większą kostkę. Przekładamy do miski, mieszamy z przyprawą do kurczaka i odrobiną oleju/oliwy. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na kilka godzin do lodówki aby się zamarynowała.
- cukinie i papryki kroimy w większą kostkę. Przekładamy do miski, skrapiamy oliwą/olejem. Posypujemy przyprawą do grilla i dokładnie mieszamy.
- obraną cebulę kroimy w mniejsze kawałki,
- na namoczone wcześniej w wodzie patyczki do szaszłyków nadziewamy kurczaka i warzywa w kolejności wg upodobań,
[wp_ad_camp_5]
Zdjęcia