Grillowane szparagi z boczkiem to przepyszna przekąska którą przygotujemy błyskawicznie. Pierwszy raz jadłam je u moich przyjaciół i bardzo mi zasmakowały. Od teraz będzie to nasz stały przysmak grillowy oprócz kiełbaski :). Smakują wybornie oprószone solą lub podane z ulubioną sałatką czy po prostu z ketchupem.
[wp_ad_camp_5]
Składniki:
- pęczek zielonych szparagów
- cienkie plasterki boczku wędzonego
[wp_ad_camp_5]
Przygotowanie:
- z umytych szparagów odłamujemy lub odkrawamy zdrewniałe końcówki.
- każdą szparagę szczelnie owijamy plasterkiem wędzonego boczku,
- tak przygotowane szparagi grillujemy obracając tak aby z każdej strony boczek ładnie się przypiekł.
[wp_ad_camp_5]
Zdjęcia
Grillowane szparagi z boczkiem jak i inne moje przepisy kulinarne znajdziesz na stronie aduparosnie.pl 😉 Polecam!