Amerykańska sałatka Grillowa to przepyszny dodatek do pieczonych, smażonych czy grillowanych mięs. Idealnie sprawdzi się jako przekąska na letnie grille czy domowe biesiady. Prosta w przygotowaniu, z łatwo dostępnych składników. Amerykańska sałatka Grillowa smakuje wyśmienicie!.
Składniki:
- Ugotowane i wystudzone ziemniaki, kilka większych sztuk ok 800 gramów
- 2-3 łodygi selera naciowego, w zależności od ich wielkości
- kilka średnich ogórków konserwowych 3-4
- mniejsza czerwona cebulka
- 3 jajka ugotowane na twardo
- garść posiekanego szczypiorku
- na sos: 4 łyżki majonezu, 1 łyżka musztardy, 1 łyżeczka octu, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka słodkiej papryki, sól oraz pieprz.
Przygotowanie:
- Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, studzimy i kroimy w kostkę.
- Ugotowane jajka na twardo i ogórki kroimy w kostkę.
- Selera kroimy w cienkie plasterki, cebulę w drobną kostkę.
- Wszystkie składniki przekładamy do dużej miski.
- W mniejszej misce dodajemy i dokładnie mieszamy wszystkie składniki na sos.
- Sos przelewamy do warzyw i dokładnie mieszamy.
- Gotową sałatkę przekładamy na półmisek lub do miski i dekorujemy szczypiorkiem.
Zdjęcia





