Kotlet z kani a’la schabowy

Sezon grzybowy w pełni, dlatego też bardzo ciekawą alternatywą dla zwykłych oklepanych kotletów schabowych mogą być kotlety z kani. Proste w przygotowaniu i wyjątkowo smaczne. Polecam!

[wp_ad_camp_5]

Składniki:

  • 4 kanie
  • 2-3 jajka
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • olej

[wp_ad_camp_5]

Przygotowanie:

  1. Kapelusze grzybów należy oczyścić i doprawić solą i pieprzem.
  2. Do garnka wbijamy 2-3 jajka (mieszamy je) i moczymy w nich nasze kanie, a następnie panierujemy je w bułce tartej.
  3. Tak przygotowane kotlety smażymy na oleju z dwóch stron, aż do momentu uzyskania złocistego koloru.

Smacznego! 😉

[wp_ad_camp_5]

[wp_ad_camp_5]

Zdjęcia

One Comment on “Kotlet z kani a’la schabowy”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *