Sezon grzybowy w pełni, dlatego też bardzo ciekawą alternatywą dla zwykłych oklepanych kotletów schabowych mogą być kotlety z kani. Proste w przygotowaniu i wyjątkowo smaczne. Polecam!
[wp_ad_camp_5]
Składniki:
- 4 kanie
- 2-3 jajka
- bułka tarta
- sól
- pieprz
- olej
[wp_ad_camp_5]
Przygotowanie:
- Kapelusze grzybów należy oczyścić i doprawić solą i pieprzem.
- Do garnka wbijamy 2-3 jajka (mieszamy je) i moczymy w nich nasze kanie, a następnie panierujemy je w bułce tartej.
- Tak przygotowane kotlety smażymy na oleju z dwóch stron, aż do momentu uzyskania złocistego koloru.
Smacznego! 😉
[wp_ad_camp_5]
[wp_ad_camp_5]
Zdjęcia
Takie smażone kanie zawsze po grzybobraniu przygotowywał mi tata 🙂 Ten smak pamiętam do dziś!