Placki z kiszonej kapusty

Placki z kiszonej kapusty są banalnie proste w przygotowaniu. Są pyszne same w sobie ale również smakują jako dodatek do różnych sosów, gulaszy. Fajny zamiennik od tradycyjnych placków ziemniaczanych :).

Składniki:

  • 450 gram odciśniętej i posiekanej kapusty kiszonej
  • 2 jajka
  • 3-4 czubate łyżki mąki pszennej ( obserwujemy konsystencje)
  • płaska łyżeczka majeranku
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

  • kapustę kiszoną dokładnie odciskamy z soku, siekamy i przekładamy do miski,
  • następnie wbijamy jajka, wsypujemy mąkę, doprawiamy majerankiem, solą oraz pieprzem i mieszamy do połączenia się składników,
  • na patelni rozgrzewamy olej i łyżką kładziemy placki na rozgrzany tłuszcz i smażymy na rumiano z obydwu stron,

Zdjęcia

2 Comments on “Placki z kiszonej kapusty”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *