Rybne kotlety siekane to bardzo smaczna alternatywa od tradycyjnego smażonego fileta rybnego w panierce. W mojej rodzinie ten przepis zrobił furorę! :). Kotleciki są mięciutkie w środku, soczyste a z zewnątrz chrupiące. Pychota!
[wp_ad_camp_5]
Składniki:
- ok 600 gram filetów rybnych
- 3 jajka
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 200 gram sera żółtego
- 2 łyżeczki przyprawy do ryb, sól, pieprz
- opcjonalnie trochę soku z cytryny
[wp_ad_camp_5]
Przygotowanie:
- rozmrożony i osuszone filety kroimy w kostkę, ser trzemy na tarce o drobnych oczkach,
- do miski przekładamy rybę ( możemy skropić ją sokiem z cytryny) i ser. Przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do ryb,
- do oddzielnej miski wbijamy jajka, dodajemy majonez oraz mąkę. Dokładnie mieszamy aż powstanie jednolita zawiesina.,
- przelewamy ją do miski z rybą i serem. Dokładnie mieszamy
- tak powstałą masę nakładamy łyżką na rozgrzaną patelnię z olejem i smażymy z obu stron na rumiano,
[wp_ad_camp_5]
Zdjęcia