Pyszne i bardzo proste w przygotowaniu jajka faszerowane serkiem topionym i szynką. Idealnie sprawdzą się jako imprezowa przekąska lub kolacja. Idealne na co dzień i od święta :).
Składniki:
- 5 jajek L
- 50 gram serka topionego śmietankowego
- ok 80 gram szynki u mnie w kawałku
- pół większego pęczka szczypiorku
- 1 czubata łyżeczka musztardy
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
- jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy z łupiny,
- szynkę kroimy w drobną kostkę, szczypiorek siekamy,
- obrane jajka przekrawamy na pół, żółtka przekładamy do miski,
- do żółtek dodajemy serek topiony i rozdrabniamy widelcem aż powstanie jednolita masa jajeczna,
- następnie dodajemy szynkę i 2/3 posiekanego szczypiorku, mieszamy do połączenia się składników. Dodajemy musztardę, majonez, doprawiamy do smaku i mieszamy do połączenia się składników,
- gotowym farszem nadziewamy białka jaj, przekładamy na talerz lub do pojemnika. Po wierzchu posypujemy pozostałym szczypiorkiem.
- przed podaniem wstawiamy do lodówki do schłodzenia,
Zdjęcia
![](https://i0.wp.com/kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2020/07/106932907_601737700478597_5516527341867909106_n.jpg?resize=735%2C551&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2020/07/107041314_978527349246944_6176061342657618793_n.jpg?resize=735%2C551&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2020/07/g-6.jpg?resize=735%2C551&ssl=1)