Szyneczki faszerowane serkiem i prażonym słonecznikiem to fajny pomysł na szybką i pyszną imprezową przekąskę lub kolację. Proste składniki i bardzo szybki czas przygotowania. Niewątpliwą zaletą faszerowanych szyneczek jest to że możemy przygotować je dzień wcześniej :).
[wp_ad_camp_5]
Składniki:
- 8-9 plasterków szynki konserwowej
- 200 gram serka topionego śmietankowego
- 100 gram pestek słonecznika
[wp_ad_camp_5]
Przygotowanie:
- pestki słonecznika prażymy na suchej patelni kilka minut,
- następnie dodajemy serek topiony, mieszamy aż się rozpuści i połączy ze słonecznikiem. Przekładamy całość do miseczki i odstawiamy na chwile do przestygnięcia,
- ciepły jeszcze serek rozsmarowujemy po plastrach szynki, które zawijamy w rulonik, przekładamy do pojemnika i wstawiamy do lodówki na kilka godzin aby zastygły,
- przed podaniem szyneczki przekrajamy na pół po ukosie i układamy na półmisku,
[wp_ad_camp_5]
Zdjęcia