Tortillki z wędzonym łososiem i rukolą

Tortillki z wędzonym łososiem i rukolą to pyszna i bardzo prosta w przygotowaniu ekspresowa przekąska lub kolacja. Wyśmienicie smakują podaje z domowym sosem czosnkowym. Idealna gdy mamy mało czasu albo szukamy urozmaicenia 🙂

Składniki:

  • 2 placki tortilli u mnie pełnoziarnistej
  • 150 gram wędzonego łososia
  • ok 100 gram serka twarogowego śmietankowego
  • 2 garście rukoli
  • u mnie garśc ciemnych oliwek do ozdoby
  • wykałaczki

Przygotowanie:

  • placki tortilli smarujemy po całości serkiem śmietankowym, na środku układamy rukolę i plasterki łososia.
  • następnie tortillę zwijamy w rulon, lekko dociskamy. Kroimy po ukosie, wbijamy wykałaczki i układamy na paterze. Możemy podawać od razu lub wcześniej schłodzić w lodówce.

Zdjęcia

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *