Szyneczki faszerowane serkiem i prażonym słonecznikiem

Szyneczki faszerowane

Szyneczki faszerowane serkiem i prażonym słonecznikiem to fajny pomysł na szybką i pyszną imprezową przekąskę lub kolację. Proste składniki i bardzo szybki czas przygotowania. Niewątpliwą zaletą faszerowanych szyneczek jest to że możemy przygotować je dzień wcześniej :).

Składniki:

  • 8-9 plasterków szynki konserwowej
  • 200 gram serka topionego śmietankowego
  • 100 gram pestek słonecznika

Przygotowanie:

  • pestki słonecznika prażymy na suchej patelni kilka minut,
  • następnie dodajemy serek topiony, mieszamy aż się rozpuści i połączy ze słonecznikiem. Przekładamy całość do miseczki i odstawiamy na chwile do przestygnięcia,
  • ciepły jeszcze serek rozsmarowujemy po plastrach szynki, które zawijamy w rulonik, przekładamy do pojemnika i wstawiamy do lodówki na kilka godzin aby zastygły,
  • przed podaniem szyneczki przekrajamy na pół po ukosie i układamy na półmisku,

Zdjęcia

About Kasia

Witam Cię serdecznie na moim Blogu. Nazywam się Kasia. Na co dzień jestem szczęśliwą żoną i mamą która kocha gotować i piec ciasta. Przez żołądek do serca :). Lubię bazować na łatwo dostępnych i prostych produktach. Wśród moich przepisów każdy powinien znaleźć coś dla siebie :).

View all posts by Kasia →

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *