Szyneczki faszerowane serkiem i prażonym słonecznikiem to fajny pomysł na szybką i pyszną imprezową przekąskę lub kolację. Proste składniki i bardzo szybki czas przygotowania. Niewątpliwą zaletą faszerowanych szyneczek jest to że możemy przygotować je dzień wcześniej :).
Składniki:
- 8-9 plasterków szynki konserwowej
- 200 gram serka topionego śmietankowego
- 100 gram pestek słonecznika
Przygotowanie:
- pestki słonecznika prażymy na suchej patelni kilka minut,
- następnie dodajemy serek topiony, mieszamy aż się rozpuści i połączy ze słonecznikiem. Przekładamy całość do miseczki i odstawiamy na chwile do przestygnięcia,
- ciepły jeszcze serek rozsmarowujemy po plastrach szynki, które zawijamy w rulonik, przekładamy do pojemnika i wstawiamy do lodówki na kilka godzin aby zastygły,
- przed podaniem szyneczki przekrajamy na pół po ukosie i układamy na półmisku,
Zdjęcia
![Szyneczki faszerowane](https://i0.wp.com/kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2021/01/136064942_429487821740345_2492898765037241140_n.jpg?resize=735%2C551&ssl=1)
![Szyneczki faszerowane](https://i0.wp.com/kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2021/01/135772304_2825079501080921_1713112534705659818_n.jpg?resize=735%2C551&ssl=1)
![Szyneczki faszerowane](https://i0.wp.com/kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2021/01/g-2.jpg?resize=735%2C551&ssl=1)
![Szyneczki faszerowane](https://i0.wp.com/kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2021/01/136106659_1827666457398823_1753675280533834227_n.jpg?resize=735%2C551&ssl=1)