Szyneczki faszerowane serem żółtym z majonezem i czosnkiem to fajny pomysł na szybką i pyszną imprezową przekąskę lub kolację. Proste składniki i bardzo szybki czas przygotowania. Niewątpliwą zaletą faszerowanych szyneczek jest to że możemy przygotować je dzień wcześniej :).
[wp_ad_camp_5]
Składniki:
- ok 10-11 plasterków szynki u mnie konserwowej
- 200 gram sera żółtego w kawałku
- 1 większy ząbek czosnku
- 2-3 łyżki majonezu
[wp_ad_camp_5]
Przygotowanie:
- ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach i przekładamy go do miski. Przeciskamy czosnek przez praskę, dodajemy majonez i dokładnie mieszamy aż majonez połączy się z serem i powstanie gęsty farsz.
- serowy farsz rozsmarowujemy po plastrach szynki, które zawijamy w rulonik, przekładamy do pojemnika i wstawiamy do lodówki na kilka godzin do schłodzenia,
- przed podaniem szyneczki przekrajamy na pół po ukosie i układamy na półmisku,
[wp_ad_camp_5]
Zdjęcia