Szyneczki faszerowane serem żółtym z majonezem i czosnkiem

Szyneczki faszerowane serem żółtym z majonezem i czosnkiem

Szyneczki faszerowane serem żółtym z majonezem i czosnkiem to fajny pomysł na szybką i pyszną imprezową przekąskę lub kolację. Proste składniki i bardzo szybki czas przygotowania. Niewątpliwą zaletą faszerowanych szyneczek jest to że możemy przygotować je dzień wcześniej :).

Składniki:

  • ok 10-11 plasterków szynki u mnie konserwowej
  • 200 gram sera żółtego w kawałku
  • 1 większy ząbek czosnku
  • 2-3 łyżki majonezu

Przygotowanie:

  • ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach i przekładamy go do miski. Przeciskamy czosnek przez praskę, dodajemy majonez i dokładnie mieszamy aż majonez połączy się z serem i powstanie gęsty farsz.
  •  serowy farsz rozsmarowujemy po plastrach szynki, które zawijamy w rulonik, przekładamy do pojemnika i wstawiamy do lodówki na kilka godzin do schłodzenia,
  • przed podaniem szyneczki przekrajamy na pół po ukosie i układamy na półmisku,

Zdjęcia

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *