Pyszna i prosta surówka luksusowa sprawdzi się idealnie jako dodatek do wielu dan obiadowych. Przepis na tą surówkę dostałam od koleżanki, na rodzinnej imprezie zrobiła furorę i każdy prosił o dokładkę :)!.
Składniki:
- Połówka większej kapusty pekińskiej
- 1 pomidor u mnie malinowy
- 1 średniej wielkości marchewka
- 1 jabłko
- 2-3 garście kukurydzy konserwowej
- 2 łyżki jogurtu naturalnego, u mnie grecki
- 2 łyżki majonezu
- 1 płaska łyżka musztardy
- sól oraz pieprz do smaku
Przygotowanie:
- kapustę drobno poszatkowałam i przełożyłam do większej miski. Dodajemy do niej odcedzoną kukurydzę i pokrojonego w kostkę pomidora.,
- obraną marchewkę ścieramy na małych oczkach tarki a jabłko na dużych.
- doprawiamy solą oraz pieprzem i mieszamy. Na koniec dodajemy majonez, jogurt i musztardę. Dokładnie mieszamy aż wszystkie składniki się połączą i przekładamy do mniejszej miski.
Zdjęcia
![](https://i0.wp.com/kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2021/01/139965354_112152870731910_3513305652586606576_n.jpg?resize=735%2C551&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2021/01/139307592_238951737676330_4624549807099892377_n.jpg?resize=735%2C551&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2021/01/139682137_1037002503462062_8837783764457700723_n.jpg?resize=735%2C551&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2021/01/139508920_885186745581376_9086313739260032021_n-1.jpg?resize=735%2C551&ssl=1)
Prosto i ze smakiem 🙂 ja również zawszę dodaję jogurt grecki do tego typu sałatek