Szyneczki faszerowane serkiem i warzywami to bardzo prosta i szybka w przygotowaniu przekąska. Idealna na imprezę lub święta. Jej zaletą oprócz smaku jest to iż możemy ją przygotować dzień wcześniej.
Składniki:
- ok 10-11 plasterków szynki konserwowej
- 1 opakowanie serka śmietankowego, puszystego typu Almette
- 2 niezbyt duże ogórki konserwowe
- kawałek czerwonej papryki
- niecała połówka mniejszej czerwonej cebulki
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- warzywa kroimy w drobniutką kosteczkę i przekładamy do miski, dodajemy serek śmietankowy. Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
- gotowy farsz nakładamy i rozsmarowujemy po szyneczkach które następnie zwijamy w rulon u układamy w pojemniku/talerzu.
- zwinięte szyneczki przykrywamy i wstawiamy na kilka godzin do lodówki do schłodzenia. Najlepiej na całą noc.
- przed podaniem przekrawamy pod ukosem na pół i wykładamy na półmisek/talerz.
Zdjęcia
![](https://i0.wp.com/kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2021/03/164068206_247982900303719_5175140723960073388_n.jpg?resize=735%2C551&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2021/03/163824011_241266171057790_4985042823227644560_n.jpg?resize=735%2C551&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2021/03/163305972_1151699315289992_4953408943878662997_n.jpg?resize=735%2C551&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2021/03/163773881_834520710437381_4901086547192425948_n.jpg?resize=735%2C551&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2021/03/164818324_123665799714491_6750645251631688787_n.jpg?resize=735%2C551&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2021/03/164402089_5431564710202118_8249751698820350441_n.jpg?resize=735%2C551&ssl=1)