Szyneczki faszerowane serkiem i warzywami

Szyneczki faszerowane serkiem i warzywami to bardzo prosta i szybka w przygotowaniu przekąska. Idealna na imprezę lub święta. Jej zaletą oprócz smaku jest to iż możemy ją przygotować dzień wcześniej.

Składniki:

  • ok 10-11 plasterków szynki konserwowej
  • 1 opakowanie serka śmietankowego, puszystego typu Almette
  • 2 niezbyt duże ogórki konserwowe
  • kawałek czerwonej papryki
  • niecała połówka mniejszej czerwonej cebulki
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • warzywa kroimy w drobniutką kosteczkę i przekładamy do miski, dodajemy serek śmietankowy. Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
  • gotowy farsz nakładamy i rozsmarowujemy po szyneczkach które następnie zwijamy w rulon u układamy w pojemniku/talerzu.
  • zwinięte szyneczki przykrywamy i wstawiamy na kilka godzin do lodówki do schłodzenia. Najlepiej na całą noc.
  • przed podaniem przekrawamy pod ukosem na pół i wykładamy na półmisek/talerz.

Zdjęcia

About Kasia

Witam Cię serdecznie na moim Blogu. Nazywam się Kasia. Na co dzień jestem szczęśliwą żoną i mamą która kocha gotować i piec ciasta. Przez żołądek do serca :). Lubię bazować na łatwo dostępnych i prostych produktach. Wśród moich przepisów każdy powinien znaleźć coś dla siebie :).

View all posts by Kasia →

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *