Szyneczki faszerowane serkiem i warzywami to bardzo prosta i szybka w przygotowaniu przekąska. Idealna na imprezę lub święta. Jej zaletą oprócz smaku jest to iż możemy ją przygotować dzień wcześniej.
Składniki:
- ok 10-11 plasterków szynki konserwowej
- 1 opakowanie serka śmietankowego, puszystego typu Almette
- 2 niezbyt duże ogórki konserwowe
- kawałek czerwonej papryki
- niecała połówka mniejszej czerwonej cebulki
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- warzywa kroimy w drobniutką kosteczkę i przekładamy do miski, dodajemy serek śmietankowy. Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
- gotowy farsz nakładamy i rozsmarowujemy po szyneczkach które następnie zwijamy w rulon u układamy w pojemniku/talerzu.
- zwinięte szyneczki przykrywamy i wstawiamy na kilka godzin do lodówki do schłodzenia. Najlepiej na całą noc.
- przed podaniem przekrawamy pod ukosem na pół i wykładamy na półmisek/talerz.
Zdjęcia