Dzisiaj chcę się z Wami podzielić przepisem na pyszną marynatę do grillowanych skrzydełek który dostałam od mojego taty. Wyśmienite, soczyste grillowane skrzydełka od dziś będą u mnie hitem każdego grilla. Proste w przygotowaniu, najlepiej smakuje jeśli mięso zamarynujemy dzień przed grillowaniem.
Składniki:
- 1 kg skrzydełek z kurczaka
- 5 łyżek sosu sojowego
- 2 łyżki ulubionego ketchupu
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 5 łyżek oleju
- troszkę soli ok, 1/2 łyżeczki i pieprzu ok 1/3 łyżeczki do smaku
Przygotowanie:
- skrzydełka myjemy i osuszamy. Możemy odciąć końcówki,
- wszystkie składniki na marynatę przekładamy do garnka lub większej miski i mieszamy aż się połączą,
- do powstałej marynaty przekładamy kurczaka i dokładnie mieszamy, tak aby każde skrzydełko było ładnie pokryte sosem/marynatą.
- tak przygotowane mięso przykrywamy szczelnie folią spożywczą i wkładamy do lodówki na całą noc aby dobrze przeszło smakiem.
Zdjęcia
![](https://kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2021/07/212582447_170553518432295_1726773680404181009_n-1024x768.jpg)
![](https://kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2021/07/212845516_661212471523324_2961732926779715807_n-1024x768.jpg)
![](https://kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2021/07/210603429_402487101063731_1052745356254426778_n-1024x768.jpg)
![](https://kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2021/07/207535012_214274840557078_4985785136837326576_n-1-1024x768.jpg)
Wspaniała marynata i ten złocisty kolor mięska 😉