Pasta kanapkowa rybno-twarogowa jest smaczna i szybka w przygotowaniu. Coś w sam raz dla fanów wędzonych ryb. Jeśli szukasz urozmaicenia dla swoich kanapek to polecam wypróbować.
Składniki:
- 1 kostka twarogu 250 gram, ja użyłam półtłustego
- ok 150 gram wędzonej ryby, u mnie filety wędzonego pstrąga
- 1 pełna łyżka majonezu
- 200 gram gęstego jogurtu naturalnego
- sok z połówki cytryny
- 1-2 ząbki czosnku
- pęczek koperku
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- koperek drobno siekamy. Do miski przekładamy twaróg oraz rybę. Całość rozgniatamy widelcem.
- Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy aż wszystko się ładnie połączy i powstanie jednolita pasta.
- Na końcu doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Zdjęcia
Pasta rybno-twarogowa jak i inne moje przepisy kulinarne znajdziesz na stronie aduparosnie.pl Polecam!