Pasta kanapkowa rybno-twarogowa

Pasta kanapkowa rybno-twarogowa jest smaczna i szybka w przygotowaniu. Coś w sam raz dla fanów wędzonych ryb. Jeśli szukasz urozmaicenia dla swoich kanapek to polecam wypróbować.

Składniki:

  • 1 kostka twarogu 250 gram, ja użyłam półtłustego
  • ok 150 gram wędzonej ryby, u mnie filety wędzonego pstrąga
  • 1 pełna łyżka majonezu
  • 200 gram gęstego jogurtu naturalnego
  • sok z połówki cytryny
  • 1-2 ząbki czosnku
  • pęczek koperku
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • koperek drobno siekamy. Do miski przekładamy twaróg oraz rybę. Całość rozgniatamy widelcem.
  • Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy aż wszystko się ładnie połączy i powstanie jednolita pasta.
  • Na końcu doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Zdjęcia

Pasta rybno-twarogowa jak i inne moje przepisy kulinarne znajdziesz na stronie aduparosnie.pl  Polecam!

About Kasia

Witam Cię serdecznie na moim Blogu. Nazywam się Kasia. Na co dzień jestem szczęśliwą żoną i mamą która kocha gotować i piec ciasta. Przez żołądek do serca :). Lubię bazować na łatwo dostępnych i prostych produktach. Wśród moich przepisów każdy powinien znaleźć coś dla siebie :).

View all posts by Kasia →

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *