Pasta kanapkowa rybno-twarogowa jest smaczna i szybka w przygotowaniu. Coś w sam raz dla fanów wędzonych ryb. Jeśli szukasz urozmaicenia dla swoich kanapek to polecam wypróbować.
Składniki:
- 1 kostka twarogu 250 gram, ja użyłam półtłustego
- ok 150 gram wędzonej ryby, u mnie filety wędzonego pstrąga
- 1 pełna łyżka majonezu
- 200 gram gęstego jogurtu naturalnego
- sok z połówki cytryny
- 1-2 ząbki czosnku
- pęczek koperku
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- koperek drobno siekamy. Do miski przekładamy twaróg oraz rybę. Całość rozgniatamy widelcem.
- Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy aż wszystko się ładnie połączy i powstanie jednolita pasta.
- Na końcu doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Zdjęcia
![](https://i0.wp.com/kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2023/02/329384173_738926550875217_4539044082664543191_n.jpg?resize=735%2C551&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2023/02/329032963_629714482498681_3020469632132244033_n.jpg?resize=735%2C551&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2023/02/329895722_609461254293574_6316963618069970432_n.jpg?resize=735%2C551&ssl=1)
![Pasta rybno-twarogowa](https://i0.wp.com/kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2023/02/329244805_2124426544422411_4143499936686318721_n.jpg?resize=735%2C551&ssl=1)
![Pasta rybno-twarogowa](https://i0.wp.com/kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2023/02/g-1.jpg?resize=735%2C551&ssl=1)
Pasta rybno-twarogowa jak i inne moje przepisy kulinarne znajdziesz na stronie aduparosnie.pl Polecam!