Pasta jajeczna z tuńczykiem

Pasta jajeczna z tuńczykiem-idealna na kanapki. Szybka i prosta w przygotowaniu, dosłownie z kilku składników. To zdecydowanie moja ulubiona pasta na kanapki, uwielbiana przez dorosłych jak i dzieci. Bardzo często gości na moim stole.

Składniki:

  • 5-6 dużych jaj ugotowanych na twardo
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 100 gram sera żółtego w kawałku
  • cebula dymka ze szczypiorkiem lub sam szczypiorek
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól oraz pieprz

Przygotowanie:

  • ugotowane, obrane jajka ścieramy na tarce lub rozgniatamy widelcem w misce. Ja wybrałam opcje drugą.
  • cebulę kroimy w drobną kostkę, cienko kroimy szczypiorek. Ser trzemy na drobnych oczkach tarki.
  • do miski z rozgniecionymi/startymi jajkami dodajemy odsączony i rozdrobniony tuńczyk z puszki, starty ser, szczypiorek z cebulką oraz majonez. Całość solimy, pieprzymy i dokładnie mieszamy.
  • gotową pastę przekładamy do pojemnika/miski i trzymamy w lodówce pod przykryciem.

Zdjęcia

About Kasia

Witam Cię serdecznie na moim Blogu. Nazywam się Kasia. Na co dzień jestem szczęśliwą żoną i mamą która kocha gotować i piec ciasta. Przez żołądek do serca :). Lubię bazować na łatwo dostępnych i prostych produktach. Wśród moich przepisów każdy powinien znaleźć coś dla siebie :).

View all posts by Kasia →

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *