Pasta jajeczna z tuńczykiem-idealna na kanapki. Szybka i prosta w przygotowaniu, dosłownie z kilku składników. To zdecydowanie moja ulubiona pasta na kanapki, uwielbiana przez dorosłych jak i dzieci. Bardzo często gości na moim stole.
[wp_ad_camp_5]
Składniki:
- 5-6 dużych jaj ugotowanych na twardo
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- 100 gram sera żółtego w kawałku
- cebula dymka ze szczypiorkiem lub sam szczypiorek
- 2-3 łyżki majonezu
- sól oraz pieprz
[wp_ad_camp_5]
Przygotowanie:
- ugotowane, obrane jajka ścieramy na tarce lub rozgniatamy widelcem w misce. Ja wybrałam opcje drugą.
- cebulę kroimy w drobną kostkę, cienko kroimy szczypiorek. Ser trzemy na drobnych oczkach tarki.
- do miski z rozgniecionymi/startymi jajkami dodajemy odsączony i rozdrobniony tuńczyk z puszki, starty ser, szczypiorek z cebulką oraz majonez. Całość solimy, pieprzymy i dokładnie mieszamy.
- gotową pastę przekładamy do pojemnika/miski i trzymamy w lodówce pod przykryciem.
[wp_ad_camp_5]
Zdjęcia