Surówka z kapusty pekińskiej

Od dzieciństwa w naszych domach gościła surówka z kapusty pekińskiej. Niektórym już się dawno przejadła, a inni mogą ją jeść cały czas z wielkim smakiem. Ja osobiście należę do tej drugiej grupy i surówka z kapusty pekińskiej co jakiś czas gości na moim stole np do kotleta z młodymi ziemniakami. Poniżej przedstawiam przepis, z którego korzystam.

[wp_ad_camp_5]

Składniki:

  • 1 kapusta pekińska
  • 1 jabłko
  • 1 duża marchewka
  • 2 łyżki musztardy
  • 2-3 łyżeczki majonezu
  • sól oraz pieprz dla smaku

[wp_ad_camp_5]

Przygotowanie:

  1. Kapustę pekińską kroimy na drobne kawałki (szatkujemy).
  2. Obrane jabłko oraz marchewkę należy zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
  3. Do miski wrzucamy poszatkowaną pekinkę oraz starte jabłko z marchewką i dodajemy do tego 2 łyżki musztardy oraz 2-3 łyżeczki majonezu. I całość dokładnie mieszamy.
  4. Dla smaku dodajemy szczyptę soli oraz pieprzu (według własnego uznania).

Surówka gotowa. Smacznego!

Czas przygotowania: 10 min

[wp_ad_camp_5]

Zdjęcia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *