Surówka z kiszonej kapusty

Bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu klasyczna surówka z kiszonej kapusty to świetny dodatek do obiadu. Kapusta kiszona to bomba witamin, bardzo zdrowa dla naszego organizmu, w sam raz na zimową porę :).

Składniki:

  • 0,5 kg kapusty kiszonej
  • 1 średnia marchewka
  • 1 średnia cebula
  • 1 jabłko
  • 3-4 łyżki oleju rzepakowego
  • kilka gałązek posiekanego koperku bądź natki pietruszki
  • pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • Kapustę w razie konieczności odsączamy z nadmiaru wody, kroimy drobno i przekładamy do miski,
  • cebulę kroimy w dość drobną kostkę, marchewkę i jabłko ścieramy na tace o drobnych oczkach, wszystko przekładamy do miski z kapustą,
  • dodajemy olej, pieprz,posiekany koperek/pietruszkę, całość dokładnie mieszamy,

Zdjęcia

About Kasia

Witam Cię serdecznie na moim Blogu. Nazywam się Kasia. Na co dzień jestem szczęśliwą żoną i mamą która kocha gotować i piec ciasta. Przez żołądek do serca :). Lubię bazować na łatwo dostępnych i prostych produktach. Wśród moich przepisów każdy powinien znaleźć coś dla siebie :).

View all posts by Kasia →

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *