Bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu klasyczna surówka z kiszonej kapusty to świetny dodatek do obiadu. Kapusta kiszona to bomba witamin, bardzo zdrowa dla naszego organizmu, w sam raz na zimową porę :).
Składniki:
- 0,5 kg kapusty kiszonej
- 1 średnia marchewka
- 1 średnia cebula
- 1 jabłko
- 3-4 łyżki oleju rzepakowego
- kilka gałązek posiekanego koperku bądź natki pietruszki
- pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Kapustę w razie konieczności odsączamy z nadmiaru wody, kroimy drobno i przekładamy do miski,
- cebulę kroimy w dość drobną kostkę, marchewkę i jabłko ścieramy na tace o drobnych oczkach, wszystko przekładamy do miski z kapustą,
- dodajemy olej, pieprz,posiekany koperek/pietruszkę, całość dokładnie mieszamy,
Zdjęcia