Surówka z kiszonej kapusty

Surówka z kiszonej kapusty

Bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu klasyczna surówka z kiszonej kapusty to świetny dodatek do obiadu. Kapusta kiszona to bomba witamin, bardzo zdrowa dla naszego organizmu, w sam raz na zimową porę :).

Składniki:

  • 0,5 kg kapusty kiszonej
  • 1 średnia marchewka
  • 1 średnia cebula
  • 1 jabłko
  • 3-4 łyżki oleju rzepakowego
  • kilka gałązek posiekanego koperku bądź natki pietruszki
  • pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • Kapustę w razie konieczności odsączamy z nadmiaru wody, kroimy drobno i przekładamy do miski,
  • cebulę kroimy w dość drobną kostkę, marchewkę i jabłko ścieramy na tace o drobnych oczkach, wszystko przekładamy do miski z kapustą,
  • dodajemy olej, pieprz,posiekany koperek/pietruszkę, całość dokładnie mieszamy,

Zdjęcia

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *