Naleśniki ze szpinakiem

Naleśniki ze szpinakiem to pyszne i dość szybkie w przygotowaniu danie bezmięsne. Idealne zarówno na obiad jak i kolacje. Naleśniki są z podstawowych i tanich składników. Wyśmienite dla całej rodziny 🙂

Składniki:

  • 8-10 usmażonych naleśników
  • 1 opakowanie mrożonego rozdrobnionego szpinaku
  • 1 opakowanie sera sałatkowego typu feta półtłustego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 czubata łyżka masła
  • olej do smażenia
  • pieprz do smaku opcjonalnie sól ale trzeba pamiętać ze ser jest słony

Przygotowanie:

  • na patelni roztapiamy masło, dodajemy szpinak.gdy się rozmrozi dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz oraz pokrojony w mniejsze kawałki ser,
  • Całość mieszamy aż do połączenia się składników i dusimy chwile na małym ogniu, aż część wody odparuje i farsz zrobi się gęstszy,
  • usmażony Farsz odstawiamy do przestygnięcia,
  • smażymy naleśniki,
  • lekko przestygnięte naleśniki smarujemy farszem i zwijamy w rulon,
  • przed podaniem naleśniki podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju na rumiano z obydwu stron,

Zdjęcia

One Comment on “Naleśniki ze szpinakiem”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *