Syrop z cebuli, imbiru i cytryny. Prosty i domowy sposób na szybszy powrót do zdrowia jak i na wzmocnienie odporności. Dla dorosłych i dla dzieci. Gotowy syrop przechowujemy do tygodnia w lodowce. Spożywamy po łyżce 2 razy dziennie.
[wp_ad_camp_5]
Składniki:
- 2 cebule
- 1 cytryna
- kawałek imbiru
- 4 pełne łyżki miodu
[wp_ad_camp_5]
Przygotowanie:
- obraną cebulę oraz sparzoną cytrynę kroimy w plasterki. Obrany kawalek imbiru również kroimy w cienkie plasterki.
- na dno słoika wykładamy połowę cebuli i zalewamy łyżką miodu. Następnie wykladamy pozostałą cebulę i zalewamy łyżką miodu. Kolejno układamy plasterki imbiru które również zalewamy łyżką miodu. Na wierzchu układamy cytrynę którą zalewamy pozostałą łyżką miodu.
- gotowy słoik zakręcamy i odstawaimy na 24 godziny aż puści soki. Na drugi dzień odlewamy powstały syrop do mniejszego słoiczka i przechowujemy w lodówce.
[wp_ad_camp_5]
Zdjęcia