Syrop z cebuli, imbiru i cytryny

Syrop z cebuli, imbiru i cytryny. Prosty i domowy sposób na szybszy powrót do zdrowia jak i na wzmocnienie odporności. Dla dorosłych i dla dzieci. Gotowy syrop przechowujemy do tygodnia w lodowce. Spożywamy po łyżce 2 razy dziennie.

Składniki:

  • 2 cebule
  • 1 cytryna
  • kawałek imbiru
  • 4 pełne łyżki miodu

Przygotowanie:

  • obraną cebulę oraz sparzoną cytrynę kroimy w plasterki. Obrany kawalek imbiru również kroimy w cienkie plasterki.
  • na dno słoika wykładamy połowę cebuli i zalewamy łyżką miodu. Następnie wykladamy pozostałą cebulę i zalewamy łyżką miodu. Kolejno układamy plasterki imbiru które również zalewamy łyżką miodu. Na wierzchu układamy cytrynę którą zalewamy pozostałą łyżką miodu.
  • gotowy słoik zakręcamy i odstawaimy na 24 godziny aż puści soki. Na drugi dzień odlewamy powstały syrop do mniejszego słoiczka i przechowujemy w lodówce.

Zdjęcia

About Kasia

Witam Cię serdecznie na moim Blogu. Nazywam się Kasia. Na co dzień jestem szczęśliwą żoną i mamą która kocha gotować i piec ciasta. Przez żołądek do serca :). Lubię bazować na łatwo dostępnych i prostych produktach. Wśród moich przepisów każdy powinien znaleźć coś dla siebie :).

View all posts by Kasia →

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *