Syrop z cebuli, imbiru i cytryny. Prosty i domowy sposób na szybszy powrót do zdrowia jak i na wzmocnienie odporności. Dla dorosłych i dla dzieci. Gotowy syrop przechowujemy do tygodnia w lodowce. Spożywamy po łyżce 2 razy dziennie.
Składniki:
- 2 cebule
- 1 cytryna
- kawałek imbiru
- 4 pełne łyżki miodu
Przygotowanie:
- obraną cebulę oraz sparzoną cytrynę kroimy w plasterki. Obrany kawalek imbiru również kroimy w cienkie plasterki.
- na dno słoika wykładamy połowę cebuli i zalewamy łyżką miodu. Następnie wykladamy pozostałą cebulę i zalewamy łyżką miodu. Kolejno układamy plasterki imbiru które również zalewamy łyżką miodu. Na wierzchu układamy cytrynę którą zalewamy pozostałą łyżką miodu.
- gotowy słoik zakręcamy i odstawaimy na 24 godziny aż puści soki. Na drugi dzień odlewamy powstały syrop do mniejszego słoiczka i przechowujemy w lodówce.
Zdjęcia
![](https://i0.wp.com/kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2022/10/311305245_885691329078068_1288547228077888607_n.jpg?resize=735%2C551&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2022/10/311258972_630568835368401_2883229221003300567_n.jpg?resize=735%2C551&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2022/10/311339644_1065564024132851_3730220435982169317_n.jpg?resize=735%2C551&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2022/10/311288768_1271038933648974_1737587211417506268_n.jpg?resize=735%2C551&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2022/10/311053490_586644926551996_8467173259947821095_n.jpg?resize=735%2C551&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2022/10/311386148_619076453028961_3837584250060922712_n-1.jpg?resize=735%2C551&ssl=1)