Orzechy włoskie w miodzie

Orzechy włoskie w miodzie to świetna słodka przekąska lub dodatek do wielu ciast i deserów. Jeśli mamy nadmiar orzechów sprawdzi nam się idealnie. Banalnie proste w przygotowaniu. Ja użyłam orzechów włoskich które zostały mi z roku ubiegłego gdyż teraz mam wysyp świeżych :).

Składniki:

  • orzechy włoskie
  • ulubiony miód, u mnie wielkokwiatowy

Przygotowanie:

  • orzechy prażymy na suchej patelni, przekładamy je do umytych, suchych słoików,
  • następnie zalewamy miodem aż do ich przykrycia,
  • szczelnie wycieramy ranty słoiczków, zakręcamy zakrętki.
  • orzechy włoskie w miodzie pasteryzowałam w garnku z wodą ok 6-7 minut od zagotowania, następnie wyjęłam słoiki i ustawiłam do góry dnem, okryłam szczelnie kocem i zostawiłam do całkowitego ostygnięcia.

Zdjęcia

About Kasia

Witam Cię serdecznie na moim Blogu. Nazywam się Kasia. Na co dzień jestem szczęśliwą żoną i mamą która kocha gotować i piec ciasta. Przez żołądek do serca :). Lubię bazować na łatwo dostępnych i prostych produktach. Wśród moich przepisów każdy powinien znaleźć coś dla siebie :).

View all posts by Kasia →

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *