Syrop z cebuli, imbiru i cytryny. Prosty i domowy sposób na szybszy powrót do zdrowia jak i na wzmocnienie odporności. Dla dorosłych i dla dzieci. Gotowy syrop przechowujemy do tygodnia w lodowce. Spożywamy po łyżce 2 razy dziennie.
Składniki:
- 2 cebule
 - 1 cytryna
 - kawałek imbiru
 - 4 pełne łyżki miodu
 
Przygotowanie:
- obraną cebulę oraz sparzoną cytrynę kroimy w plasterki. Obrany kawalek imbiru również kroimy w cienkie plasterki.
 - na dno słoika wykładamy połowę cebuli i zalewamy łyżką miodu. Następnie wykladamy pozostałą cebulę i zalewamy łyżką miodu. Kolejno układamy plasterki imbiru które również zalewamy łyżką miodu. Na wierzchu układamy cytrynę którą zalewamy pozostałą łyżką miodu.
 - gotowy słoik zakręcamy i odstawaimy na 24 godziny aż puści soki. Na drugi dzień odlewamy powstały syrop do mniejszego słoiczka i przechowujemy w lodówce.
 
Zdjęcia







