Naleśniki ze szpinakiem to pyszne i dość szybkie w przygotowaniu danie bezmięsne. Idealne zarówno na obiad jak i kolacje. Naleśniki są z podstawowych i tanich składników. Wyśmienite dla całej rodziny 🙂
[wp_ad_camp_5]
Składniki:
- 8-10 usmażonych naleśników
- 1 opakowanie mrożonego rozdrobnionego szpinaku
- 1 opakowanie sera sałatkowego typu feta półtłustego
- 3 ząbki czosnku
- 1 czubata łyżka masła
- olej do smażenia
- pieprz do smaku opcjonalnie sól ale trzeba pamiętać ze ser jest słony
[wp_ad_camp_5]
Przygotowanie:
- na patelni roztapiamy masło, dodajemy szpinak.gdy się rozmrozi dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz oraz pokrojony w mniejsze kawałki ser,
- Całość mieszamy aż do połączenia się składników i dusimy chwile na małym ogniu, aż część wody odparuje i farsz zrobi się gęstszy,
- usmażony Farsz odstawiamy do przestygnięcia,
- smażymy naleśniki,
- lekko przestygnięte naleśniki smarujemy farszem i zwijamy w rulon,
- przed podaniem naleśniki podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju na rumiano z obydwu stron,
[wp_ad_camp_5]
Zdjęcia
Uwielbiam szpinak, to coś dla mnie!
Naleśniki ze szpinakiem to coś co z pewnością by mi zasmakowało. Świetne połączenie.
Uwielbiam pierogi ze szpinakiem, ale chętnie wypróbuje tez Twój przepis na naleśniczki 🙂
Wygląda bardzo apetycznie, chyba wypróbuję. 😉
Wygląda bardzo apetycznie, chyba wypróbuję. Jego kuszący wygląd z pewnością pobudzi mój apetyt, a chęć do eksplorowania nowych smaków sprawia, że nie mogę się doczekać, aby doświadczyć tego smakowitego doświadczenia kulinarne.