Warstwowa sałatka z tuńczykiem

Delikatna w smaku warstwowa sałatka z tuńczykiem idealnie sprawdzi się jako świetna imprezowa przystawka bądź kolacja. Prosta w przygotowaniu, zachwyci gości i domowników :).

[wp_ad_camp_5]

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka w oleju
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 czerwona papryka
  • 4 jajka
  • 3 większe ogórki kiszone
  • 5-6 łyżek majonezu
  • 250 gram sera żółtego w kawałku, u mnie gouda

[wp_ad_camp_5]

Przygotowanie:

  • jajka gotujemy na twardo, ostudzone łupimy i kroimy w kostkę,
  • paprykę, ogórki kiszone oraz ser żółty kroimy w drobną kostkę,
  • na dno miski wykładamy ogórki kiszone, na ogórki układamy ser, po serze żółtym rozprowadzamy połowę majonezu ok 3 łyżki,
  • następnie wykładamy czerwoną paprykę, ( możemy zostawić odrobinę do przyozdobienia sałatki),
  • na czerwoną paprykę wykładamy odsączonego, rozdrobnionego tuńczyka, na tuńczyka wykładamy odsączoną kukurydzę,
  • na kukurydzę układamy warstwę jajek, smarujemy pozostałym majonezem, możemy udekorować wierzch posiekanym koperkiem, szczypiorkiem, lub papryką. wstawiamy na kilka godzin do lodówki aby wszystkie składniki przeszły swoim smakiem,

[wp_ad_camp_5]

Zdjęcia

About Kasia

Witam Cię serdecznie na moim Blogu. Nazywam się Kasia. Na co dzień jestem szczęśliwą żoną i mamą która kocha gotować i piec ciasta. Przez żołądek do serca :). Lubię bazować na łatwo dostępnych i prostych produktach. Wśród moich przepisów każdy powinien znaleźć coś dla siebie :).

View all posts by Kasia →

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *