Naleśniki ze szpinakiem to pyszne i dość szybkie w przygotowaniu danie bezmięsne. Idealne zarówno na obiad jak i kolacje. Naleśniki są z podstawowych i tanich składników. Wyśmienite dla całej rodziny
Składniki:
- 8-10 usmażonych naleśników
- 1 opakowanie mrożonego rozdrobnionego szpinaku
- 1 opakowanie sera sałatkowego typu feta półtłustego
- 3 ząbki czosnku
- 1 czubata łyżka masła
- olej do smażenia
- pieprz do smaku opcjonalnie sól ale trzeba pamiętać ze ser jest słony
Przygotowanie:
- na patelni roztapiamy masło, dodajemy szpinak.gdy się rozmrozi dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz oraz pokrojony w mniejsze kawałki ser,
- Całość mieszamy aż do połączenia się składników i dusimy chwile na małym ogniu, aż część wody odparuje i farsz zrobi się gęstszy,
- usmażony Farsz odstawiamy do przestygnięcia,
- smażymy naleśniki,
- lekko przestygnięte naleśniki smarujemy farszem i zwijamy w rulon,
- przed podaniem naleśniki podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju na rumiano z obydwu stron,
Zdjęcia
Uwielbiam szpinak, to coś dla mnie!
Naleśniki ze szpinakiem to coś co z pewnością by mi zasmakowało. Świetne połączenie.
Uwielbiam pierogi ze szpinakiem, ale chętnie wypróbuje tez Twój przepis na naleśniczki
Wygląda bardzo apetycznie, chyba wypróbuję.
Wygląda bardzo apetycznie, chyba wypróbuję. Jego kuszący wygląd z pewnością pobudzi mój apetyt, a chęć do eksplorowania nowych smaków sprawia, że nie mogę się doczekać, aby doświadczyć tego smakowitego doświadczenia kulinarne.