Pyszne, proste i szybkie w przygotowaniu jajka faszerowane szynką, groszkiem z chrzanem i majonezem. Smakują wyśmienicie, idealne nie tylko na świąteczny stół ale i na imprezową przystawkę. Znikną w mig z talerza i każdy z chęcią sięgnie po dokładkę.
Składniki:
- 6 jaj L
- kilka plasterków drobiowej szynki
- 2 łyżki groszku konserwowego
- pół pęczka szczypiorku
- 1 łyżeczka chrzanu lub więcej w zależności jak lubimy
- ok 2 łyżki majonezu
- sól oraz pieprz
Przygotowanie:
- ugotowane jajka obieramy z łupiny i przekrawamy na pół. Do miski wykładamy żółtka i rozgniatamy je widelcem.
- szczypiorek siekamy, szynkę kroimy w drobną kosteczką. Do rozdrobnionych żółtek dodajemy groszek, pokrojoną szynkę oraz szczypiorek. Zostawiamy trochę szczypiorku do dekoracji. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy z chrzanem i majonezem.
- gotowy farsz nakładamy łyżeczką do białek jaj. Gotowe jaka układamy na talerzu/półmisku. Dekorujemy pozostałym szczypiorkiem.
Zdjęcia
![Jajka faszerowane](https://kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2021/03/163187321_1041871212883151_2091851184206821206_n-1024x768.jpg)
![Jajka faszerowane](https://kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2021/03/163813925_265071535225680_348062313201857935_n-1024x768.jpg)
![Jajka faszerowane](https://kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2021/03/163567943_483215702819902_3564830299621334408_n-1024x768.jpg)
![Jajka faszerowane](https://kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2021/03/163503561_612305599726769_6693947651121986125_n-1024x768.jpg)
![Jajka faszerowane](https://kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2021/03/162934238_457828148790704_8216571176952909406_n-1024x768.jpg)
![Jajka faszerowane](https://kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2021/03/163422120_195656911982254_5641734177446998235_n-1024x768.jpg)