Smaczna i bardzo szybka w przygotowaniu sałatka która idealnie nadaje się do różnego rodzaju mięs czy grilla. Proste składniki i szybki czas przygotowywania to jej bezapelacyjny atut :). Świetna na przybycie niespodziewanych gości czy spontaniczną imprezę :).
[wp_ad_camp_5]
Składniki:
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 puszka kukurydzy
- 1 mniejsza papryka, u mnie zielona
- pęczek szczypiorku
- 3-4 ogórki kiszone lub konserwowe
- 2-3 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- 1-2 łyżki jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany
- sól i pieprz
- opcjonalnie prażona cebulka do posypania po wierzchu sałatki
[wp_ad_camp_5]
Przygotowanie:
- paprykę i ogórka kroimy w dość drobną kostkę, szczypiorek siekamy.
- do większej miski przekładamy odcedzoną fasolę i kukurydzę. Dodajemy posiekany szczypiorek, ogórka i paprykę.
- dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy z majonezem, jogurtem i musztardą.
- Przekładamy do mniejszej miski. Po wierzchu posypujemy prażoną cebulką. Wstawiamy do lodówki na ok 1-2 godziny do schłodzenia.
[wp_ad_camp_5]
Zdjęcia