Koperty z indyka nadziewane serem to pyszne i szybkie w przygotowaniu danie obiadowe. Miła odmiana od tradycyjnego kotleta. Wyśmienicie smakują podane z opiekanymi ziemniakami lub frytkami oraz z ulubioną surówką. Podstawowe składniki oraz szybki czas przygotowania to wielki atut tego dania. Wyśmienite na co dzień i od święta.
[wp_ad_camp_5]
Składniki:
- 5 plastrów filetu z indyka
- serek topiony ziołowy u mnie 3 trójkąty
- kilka plastrów sera żółtego
- sól i pieprz do smaku
- mąka pszenna do obtoczenia
- jajka i bułka tarta do panierki
- olej do smażenia
[wp_ad_camp_5]
Przygotowanie:
- kotlety lekko rozbijamy z obydwu stron, solimy i pieprzymy. Smarujemy z jednej strony serkiem topionym ziołowym, kładziemy plasterek żółtego sera. Następnie składamy na pół.
- tak przygotowane kotlety panierujemy. Najpierw obtaczamy w mące, kolejno w jajku i bułce tartej.
- gotowe koperty smażymy na patelni na rozgrzanym oleju na rumiano z obydwu stron. ( ja smażyłam pod przykryciem). Gotowe danie podajemy z ulubionymi dodatkami.
[wp_ad_camp_5]
Zdjęcia