Surówka z ogórkiem i rzodkiewką

Prosta w przygotowaniu, lekka surówka z sałatą, ogórkiem i rzodkiewką sprawdzi się jako świetny dodatek do wielu dań obiadowych. Smakuje znakomicie w wersji z jogurtem naturalnym jak i kwaśną śmietaną.

Składniki:

  • 1 główka sałaty
  • 1 ogórek szklarniowy
  • kilka rzodkiewek
  • pół pęczka świeżego szczypiorku
  • 4 łyżki gęstego jogurtu greckiego lub śmietany 12 – 18%
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • umyte i osuszone liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki i przekładamy do miski,
  • ogórka i rzodkiewki kroimy w drobną kostkę i dodajemy do sałaty,
  • całość doprawiamy do smaku i mieszamy z jogurtem/śmietaną i posypujemy posiekanym szczypiorkiem,

Zdjęcia

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *